A Tapéta-bolt
Tapéta szaküzletünk 1983 óta áll a vevők rendelkezésére. Ez idő alatt nagy változásokon ment keresztül mind a gazdaság, mind a kereskedelem is. Üzletünk, vállalkozásunk, családi vállalkozás, mint azt a nevünk is tükrözi Generációk boltja. Ez egyben utal arra, hogy családi vállalkozásként működnek, de utalhat ara is, hogy minden generáció számára találhatnak nálunk megoldást, az otthont tapétázók.

A piachoz való alkalmazkodás folyamatos változást kíván, míg korábban, a kényszervállalkozók (próbálkozók), jelentették a problémát, mára újabb probléma gördített utunkba akadályt, ezek nem mások, mint a Multik.

A Multikkal szemben egy nagy előnye van az ilyen jellegű boltoknak, mint a miénk is, és ez nem más, mint a közvetlenség és hozzáértésünk. Ez annak mondhat valamit, aki már próbált tanácsot vagy tippet kérni valamely hasonló profilú barkács áruházban. Egyre többen választják a hitvány minőségű olcsó termékeket, amikkel nem is akarunk versenyezni. Mi nem gondot, hanem örömet szeretnénk szerezni azoknak, aki nálunk vásárolnak...

Szaküzletünkben közel 400 féle tapéta azonnal raktárról elvihető, további 30000 féle katalógusból akár 5 nap alatt is.
Tapétázáshoz szükséges kellékek, ragasztók, fűrészporos-, selyem-, Erfurt -, Ideco-, Grandeco-, üvegszövet-, Rasch-, Marburg-, As-creation-, Olasz-,Erismann tapéta, Dc-fix öntapadóstapéta, stukkó léc, hőszigetelő és festhető tapéta nagy választékban kapható.

Minden, ami egy lakásfelújításnál szükséges lehet: stukkó léc vagy más néven holker léc. A tapétázáshoz szükséges kellékek teljes választéka kapható szaküzletünkben.


tapeta_cegbemutato_1_1.jpg
tapeta_cegbemutato_1_2.jpg
tapeta_cegbemutato_1_3.jpg


Ragasztók széles skáláját kínáljuk. A hagyományos CMC tapétaragasztótól a legmagasabb igényeket is kiszolgáló Metylan és a Luxus tapétákhoz kimondottan ajánlott Marburg Exkluzív ragasztókig mindent megtalál nálunk. Szaktanácsadással segítünk a választásban.

Dc-fix öntapadós tapétákat, illetve Alkor öntapadós tapétákat.
Ezek 3 különböző 45cm, 67.5cm és 90cm szélességben kaphatóak.
Öntapadós üvegtapétákat, fémhatású öntapadós tapétákat, fa mintázatú öntapadós tapétákat, bársonytapintású öntapadós tapétákat.
Így közel 600 fajta öntapadós tapéta közül választhat.

A tapéták között természetesen megtalálható a legegyszerűbb papír-, de van selyem-, habosított-, üvegszövet-, vlies tapéta is.

Szaküzletünkben nyugateurópa legnagyobb gyártóinak teljes választékát kínáljuk. (Rasch,As-creation, Marburg, Erismann, Grandeco, BN International) . Egyszerűtől a luxusig!
A Rasch tapéták ára 2000 Ft-tól akár 51000 Ft-ig terjedhet ezek tekercs árak.
Az As-creation 1600 Ft –tól 25000 Ft ig terjednek.
A Marburg termékek árai 1300 Ft-tól akár a 48.000 Ft / tekercs árig terjednek....

Gyerek tapéta óriási választékban kapható. Üzletünkben is közel 40 féle azonnal raktárról elvihető, de katalógusból rövid szállítási határidővel is rendelhetőek.

Disney tapéta (Micimackó, Witch, Verda, Csőrike, Mickey egér, Némó, Hercegnős, A Kis hableány, Hello Kitty
Spider-Man, Superman). Természetesen a hozzájuk tartozó bordűrök szintén kaphatóak.


tapeta_cegbemutato_3_1.jpg
tapeta_cegbemutato_3_2.jpg
tapeta_cegbemutato_3_3.jpg


Festhető tapéta

Figyelmükbe ajánljuk festhető tapétáinkat. Nagy strapabírású, vlies alapú, mosható, súrolható, többször átfesthető tapéták,oldalfali és lábazati tapéták ilyenek a:

- As MeisterVlies2020
- Rasch Wallton 2024
- Marburg Patent Decor Lifestyle
Katalógusból történő rendelés esetén a várható szállítási határidő 7-21 nap között.
De sürgős esetben lehetőség van gyorsposta igénybevételére ennek 5 munkanap a várható szállítási határideje, térítés ellenében.

A rendelés minden esetben előleg ellenében történik ami a rendelési érték 50%-a, 3 tekercsig a teljes rendelési összeg fizetendő ki előlegként.


A tapéta választék mára már olyan méreteket ölt, ami szinte elbizonytalanítja az embereket. Lassan a választék nem megkönnyíti a választást, hanem döntésképtelenné teszi az embert.

Ezért érdemes a tapétával szemben támasztott igények alapján szűkíteni a kört, majd ezek alapján válasszuk ki a megfelelő anyagú, mintázatú és színű falikárpitot.


tapeta_cegbemutato_2_1.jpg
tapeta_cegbemutato_2_2.jpg
tapeta_cegbemutato_2_3.jpg


A tapéta mennyiségének kiszámítása sem bonyolult dolog. Ha meg van a szoba kerület, akkor könnyű dolgunk van. Hiszen egy normál belmagasságú szoba ami 265 cm -280 cm között mozog, tapéta igény 1.5 méterenként egy tekercs.
Lefordítva, egy normál tapéta szélessége 53 cm, de számoljunk csak 50 cm –rel. Egy tekercs hossza 10 fm. Ez azt jelenti, hogy normál esetben három egész lapot tudunk felhasználni egy tekercsből, ami 1.5 méter fal felületet borít le ha egymás mellé tesszük őket.
Tehát ha szoba kerületét megszorozzuk 2-vel, megkapjuk a szükséges lapok számát.
Ha ezt elosztjuk 3-mal, akkor pedig a szükséges tekercs számot.

Egy példa:
Ha a szoba mérete 3.5 m X 4.5 m, akkor a következő képen számoljuk ki a szükséges tekercs számot:
3.5 +4.5+3.5+4.5=16 méter körbe a szoba.
Ezt megszorozzuk kettővel, az 32 ezzel, megkaptuk a szükséges lapszámot.
Ezt, ha elosztjuk 3-mal, akkor megkapjuk a szükséges tekercs számot.
Ez azt jelent, hogy ehhez a szobához, 10-11 tekercs tapéta szükséges.
Azért mondom ezt, hiszen lehet, hogy a 10 tekercs is elég lehet, mert az ablakot és ajtót is beleszámoltam a felületbe, ami valójában kimarad a tapétázandó felületekből.

Vlies tapéták:
Egyre nagyobb teret hódítanak a Vlies tapéták, ezek a gyapjúrostos tapéták alapanyaga nem tartalmaz papírt, hanem alapanyaga rostszál és kötőanyag keveréke.
Rugalmas, erős anyag, mely kisebb mozgások hatására nem reped el, különösen ajánlott tetőtéri helyiségek tapétázására, ahol a gipszkarton mozgások miatt apró repedésekre lehet számítani.
Nem igényel különösebb fal előkészítést, és csak a falat kell kenni ragasztóval, ami speciális ragasztó, maga a tapétát, - mint a hagyományos papíralapú tapétáknál - nem szükséges.

Vlies tapéta előnyei:
- száradás során nem zsugorodik, így az illesztések a legkisebb mértékben sem nyílnak szét. A tapétázás végeredménye könnyebben lesz csíkmentes, homogén felület.
- A saroknál a tapéta csíkot át lehet hajtani, majd a másik falon a következő csíkkal összevágva a tapétázás folytatható.
- Az esetlege sérülések összevágással könnyen javíthatók.
- Tapéta cserénél a tapéta csíkok könnyen, egyben lehúzhatóak, feltétele a saját speciális ragasztó használata.


Ajánljuk még


tapeta_nyito_linkajanlo_1.jpg

Tapétakereső
www.tapetakereso.hu

tapeta_nyito_linkajanlo_2.jpg

Gyerektapéta
www.gyerek-tapeta.hu

tapeta_nyito_linkajanlo_3.jpg

Rasch tapéta
www.nemet-tapeta.hu

tapeta_nyito_linkajanlo_4.jpg

Tapétabolt
www.falravalo.org

tapeta_nyito_linkajanlo_5.jpg

Marburg tapéta
www.tapetakiraly.hu

tapeta_nyito_linkajanlo_6.jpg

Öntapadós tapéta
www.ontapados-tapeta.hu
tapeta_nyito_linkajanlo_7.jpg

Eijffinger tapéta
www.eijffinger-tapeta.hu