fejlec_uj.png
1039 Budapest Szentendrei út 317. (Csillaghegyi HÉV megálló)
Nyitva tartás: H-P: 9-18-ig, Szo.:9-13-ig
info@tapeta-bolt.hu mobil: 0620/4210810 Tel./Fax: 061/240-3243

Hírlevél regisztráció
*
*
*
(Postacímet a 2009.06.01-től érvényes törvényi szabályozás miatt kérünk.)
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 849GH  
Termékeink
Decoprint
Design Id
Grandeco exklusive tapéta
AV Design
Hookedonwalls
Zoffany
Generaciok tapetaboltja terkep 170.jpg skype_me_hun.jpg
Hívó azonosítónk:
Generációk tapétaboltja
Hőszigetelő tapéta
Kartonnal kasírozott nikecelles alátétapéta

Ismertetés:
A hőszigetelő (alátét)tapéta épületek belső oldalfalainak és mennyezetének szigetelésére szolgál. Mivel a nikecell önmagában nem tapétázható, így a vastagkartonpapír tapétázhatósága megfelelő alapot biztosít. A felületeken a diletációtól kialakult repedéseket, táblás anyagok találkozását maradandóan eltünteti, illetve elfedi, ezért könnyűszerkezetes házaknál vagy tetőtér beépítéseknél is előnyösen alkalmazható. Viszonylag nedvszívó felületekre/ beton, vakolt fal, gipszkarton, betonyp, pozdorja, OSB, fa/ alapozó réteg nélkül, nem nedvszívó felületekre /fém, üveg, csempe, kerámia/ alapozás után ragasztható. Alapozó anyagnak a termék saját ragasztója és egy kis cement hozzáadásával glettanyagot készítünk, majd a nem nedvszívó felületre rágletteljük. Alkalmazható minden olyan külső határoló falszerkezet belső felületén, amelynek hőátbocsátási tényezője a legkedvezőtlenebb helyen/pl.: hőhídas falfelületeken számítva/ kisebb, mint 1.35W/m2K/. Csökkenti a falak hidegsugárzását, a helyiségekben kellemes melegérzetet biztosít.
A felület előkészítése:
A hőszigetelő (alátét)tapéta glettelt felületet nem igényel, ez által időt és pénzt takarít meg. A felületről a laza enyves festékréteget le kell kaparni, az olajfestéket fel kell dörzsölni, a tapétát le kell szedni. A felületet pormentesítjük, majd 1 rész diszperziós ragasztót és 8 rész víz keverékével kellősítjük. Az 1/8 arányú keverék kizárólag csak a por lekötésére szolgál. A penészes falakat kellősítés előtt szakszerűen letakarítjuk úgy, hogy a penészspórák szétszóródását kerüljük.
Felragasztás:
A hőszigetelő (alátét)tapéta felragasztása kizárólag diszperziós ragasztóval történhet. Elsősorban az (alátét)tapétához kifejlesztett diszperziós ragasztó javasolt. Ragasztóképessége a legbiztonságosabb és leggazdaságosabb, mivel ehhez a ragasztási technológiához lett kifejlesztve. Kapható 1,-3,-6,-12 kg-os kiszerelésben. Ragasztóigény felülettől függően 40-60 dkg/m2.
A ragasztót csak felkeverjük, hígítani nem kell!
Alkalmazható egyéb ragasztók: Pálma hőszigetelő, Akrimat H, Mozaik, Tivebond.
Nem javasolt a por és víz keverékéből előállított padló illetve csempe ragasztók, valamint az állmennyzeti lapokhoz használt magas töltőanyag tartalmú Styropol ragasztók, mivel ezek a ragasztók kevésbé rugalmasak, így a ragasztás biztonsága bizonytalan.
Célszerű próbaragasztást végezni. Teljes száradási idő kb. 24 óra. A termék egyik oldala papírtúlnyúlással rendelkezik. Ez arra való, hogy a csíkok egymás mellé ragasztva, hézagmentes egybefüggő felületet adjon. Az (alátét)tapéta tapétázó késsel vonalzó mellett vágható. A méretrevágást követően még a tapétázó asztalon a papírtúlnyúlást 90 fokra folyamatosan haladva, felsimítjuk, hogy a csíkok egymáshoz illesztését ne zavarják. Az előkészített falfelületre glettvassal felhordjuk a ragasztót, majd teddy-hengerrel egyenletesen szétdolgozzuk. Csak a falfelületet kell ragasztóval bekenni, majd azonnal a leszabott sávokat a habos oldalával a falfelületre simítjuk. A papírtúlnyúlást normál tapétaragasztóval kétszer bekenjük, majd rásimítjuk. A száradási idő eltelte után ezt a vékony sávot átgletteljük, hogy a karton vastagsága ne látszódjon.
A hőszigetelő (alátét)tapétára a száradási idő eltelte után szinte bármilyen típusú tapéta felragasztható. Csak a tapétát kell bekenni a tapétaragasztóval, vékonyan de egyenletesen / az alátéttapétát nem/.
A felragasztáshoz használjon megfelelő minőségű tapétaragasztót, és tartsa be a ragasztó útmutatását. Sokkal rövidebb ideig kell pihentetni a tapétát, és a száradási idő hosszabb, mint vakolt fal esetén. Fontos a folyamatos szellőztetés a túlzott párásódás elkerülése miatt.
A hőszigetelő (alátét)tapéta közvetlen festése nem javasolt, ilyenkor festhető, vagy fűrészporos tapéta felragasztásával válik festhető a felület.
Vastagság: 4 mm
Szélesség: 50 cm
Szigetelőanyag szélesség: 50 cm
Kiszerelés: 10 méter

Környezetbarát termék.
Többször áttapétázható.
A nikecell freon mentes.

Árak:

4 mm-es tekercs 4400 Ft/ tekercs / 5nm
Tapétakereső
tapetakereso_screen.jpg
Gyerektapéta
gyerek-tapeta.hu.jpg
Rasch tapéta
Rasch-tapeta.hu.jpg
Tapétabolt
tapeta.org.jpg
Marburg tapéta
marburg oldal fotó 184 x 150.jpg
As Creation tapéta
tapeta-szakuzlet.hu.jpg
Tepétawebáruház
tapetawebaruhaz.org.jpg
Falimatrica
fali-matrica.hu.jpg
Öntapadós tapéta
ontapados-tapeta.hu.jpg
Eijffinger tapéa
eijffinger-tapeta.hu.jpg
Copyright 1983-2015 Generációk Tapétaboltja
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.